Weekly Challenge Irene Roor

Irene Roor is door de Westerkerk uitgezonden naar Ierland waar zij werkt voor Operatie Mobilisatie. Op deze pagina is meer te lezen over Irene Roor.  Irene is met verlof in Nederland en laat op originele manieren van zich horen. Graag wil zij u en jou ontmoeten en aanmoedigen, dat gaat zeker lukken als jullie meedoen met de Weekly Challenges! Je/u kunt één of meerdere opdrachten uitvoeren.

23 mei

1. De wereld is nog groter! Pak eens een kledingstuk van jezelf en kijk op het label in welk land het is gemaakt. China? India? Ga voor de mensen in dat land bidden en zeker voor de mensen die jouw kledingstuk zo mooi genaaid en met zorg afgewerkt hebben! Kijk eens op de websites van Open Doors, OM, Prayercast of Joshua Project voor meer informatie over die landen.
2. Maak een mooie tekening en/of schrijf een kaart, en stuur een ziek gemeentelid of iemand die je wilt bemoedigen de kaart per post. In het kerkblad en de weekbrief kun je altijd namen en adressen vinden van mensen en kinderen die het fijn vinden om jouw post te krijgen.

16 mei Europa en Iers Soda-brood

1.

Deze week gaan we bidden voor een kring die verder bij ons vandaan is. Je kunt God danken en je mag Hem betrekken bij je vragen. Je krijgt een hulpmiddel: het woord EUROPA heeft 6 letters, zoek bij elke letter een naam of eigenschap van God, je kunt ook samen met je kinderen zoeken naar woorden. Voorbeeld:
E. Eeuwige Vader, Eenheid van christenen
U. Uitroepen of -zingen, U bent onze God, uitnodigend
R. Rechtvaardig, roepend
O. Overwinnaar, oprecht
P. Prijzen, Pinkstergeest
A. Almachtig, accepteren, aanvaarden 
Denk ook aan onze zendelingen in Europa: Gerrit en Jorine in Duitsland en Irene in Ierland.

2.

Bak een Iers Soda bread of Scones en breng ze bij iemand.  De recepten vind je in de bijlage of op de pagina van Irene. Voor kinderen zijn de recepten ook leuk! Iets anders bakken of koken kan natuurlijk ook. Als je het lekker vindt, bak je ook voor eigen consumptie. Fotootje op Facebook?!

 

9 mei: Gebiedswandeling

Jezus sloot zich niet op in zijn gebedskamer. We mogen ook bidden voor en in de omgeving waar we meer van Gods
Koninkrijk willen zien. Biddend rondlopen in jouw buurt, stad of dorp kan je gebeden extra inspireren en richting geven. Daarnaast houden frisse lucht en een beetje beweging je scherp. Klik hier voor het document bij de tip. Kijk hier het youtubefilmpje over de challenge: https://youtu.be/dySWTSyYZVY

2 mei: Buurtgenoten

1. Hoe goed kennen jullie je eigen buurt?! Deze week verzamel je de namen van je buren en hun kinderen, hun huisdieren. Als je ze niet weet, probeer een praatje aan te knopen en kom erachter. Als je de namen weet, kun je bidden voor je buren en hun familie. Je kunt hen ook vragen of er iets specifieks is waarvoor je mag bidden.
2. Repareer iets voor een ander, maak een gezellige attentie of een boeketje uit je tuin voor iemand en breng het persoonlijk. Je kunt er zelfs een uitnodiging voor een koffie-buiten bij doen. Een gezellig kaartje erbij misschien? Maak er een foto van voor je uitdeelt!

Kerkdienst (terug)luisteren?

Live luisteren of kijken Archief

WESTERKERK

Goudvink 2
3906 AL Veenendaal
Tel. 0318 511594
Route berekenen

Westerkerk Veenendaal
 

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: