Agenda Weekbrief & Kerkblad

Agenda Weekbrief & Kerkblad

Weekbrief & Kerkblad
Aanvullende Agenda Informatie

Waarom deze pagina?
Om te voorkomen dat vroegtijdig aangekondigde activiteiten onnodig in het Kerkblad en de Weekbrief worden herhaald.
Die activiteiten worden, nadat ze in het Kerkblad en de Weekbrief zijn vermeld, daarna alleen in de agenda genoemd waarbij, voor aanvullende informatie, naar deze pagina wordt verwezen.
 

1/4  - Bloemen uitdelen in de Ellekoot Op de zaterdag 1 april voor Palmpasen wil de werkgroep ‘Kerk in de Wijk’ net als vorig jaar weer een bloemetje uitdelen in Winkelcentrum De Ellekoot. Als een teken van hoop in deze voor veel mensen soms onzekere tijd.
De bloemen worden aan het winkelende publiek overhandigd mét een kleurrijk kaartje, waarop een QR code is afgedrukt. Via deze code komen mensen op een speciale pagina op de site van de Westerkerk, met informatie over Pasen en activiteiten die rond Pasen in de Westerkerk plaatsvinden.

Wie wil een half uurtje of een uurtje meehelpen op zaterdag 1 april tussen 10:00 en 12:00?
Graag uiterlijk vrijdag 24 maart opgeven via Beppie van der Kuil: bvdkuil@xs4all.nl of via 06-23483085.

5/4 Uitvoering zeven kruiswoorden. In de Stille Week zal op woensdagavond 5 april in de Westerkerk een uitvoering worden gehouden van de Joseph Haydns vertolking van de zeven kruiswoorden van Jezus, door Peter Koetsveld op de klarinet, waarbij ds. Karels tussendoor kort bij de kruiswoorden stil zal staan. Aanvang 19.30u.

6/4 Senioren Contactmiddag-paasviering. We hopen op donderdag 6 april de paasfeestviering te houden.
Deze middag begint om 14.30 uur t/m 18.00 uur.
Omdat we deze middag ook een broodmaaltijd hopen te gebruiken, willen we graag weten hoeveel mensen we kunnen verwachten. Graag opgeven voor 28 maart, neem contact op met Else Roelofse tel. 521602 of Gerbrig Staal tel. 0343-480081. Alvast hartelijk dank!
 
23-2 tm 8-4 Vespers
Ook dit jaar worden er in de weken voor Pasen vespers gehouden. Een vesper is een moment van inkeer en bezinning met schriftlezing, gebed, stilte, zang, gedicht, orgel of andere muzikale invulling.
In de Lijdensweken, ook wel de 40-dagentijd genoemd, leven we toe naar het sterven van Jezus en naar de vreugde van Pasen.
Het thema dit jaar is: “Uit liefde voor u/jou - Want zo lief heeft God de wereld gehad, dat Hij Zijn eniggeboren Zoon gegeven heeft,…
Door daarbij stil te staan hopen we dichter bij het lijden en de kruisdood van onze Heiland te komen.
De vespers worden gehouden om 19.30 uur tot 20.00 uur en worden ook via de livestream uitgezonden.

Data:
1e vesper – do 23 februari
2e vesper – do 2 maart
3e vesper – do 9 maart
4e vesper – do 16 maart
5e vesper – do 23 maart
6e vesper  – do 30 maart
7e vesper  (Stille Zaterdag) – za 8 april

30/4 – Informatie over de Westerkerk. Op 30 april zal er na de morgendienst een ontmoeting plaatsvinden waarbij iedereen is uitgenodigd die meer wil weten over de Westerkerkgemeente. Wie zijn we en hoe reilt en zeilt het in de Westerkerk. We denken dan met name aan nieuwe gemeenteleden, aan mensen die overwegen zich bij de Westerkerk aan te sluiten, en aan ieder die zijn/haar kennis over onze gemeente wil opfrissen.

18-21/5 Jongerenreis naar Rostock. In het Hemelvaartsweekend willen we vanuit de Westerkerk weer jongeren naar Rostock gaan om kennis te maken met het werk van Gerrit en Jorine van Dijk. Daarnaast staat dat weekend ook in het teken van het versterken van de onderlinge band van onze jongeren. Om op tijd te weten hoeveel jongeren hier belangstelling voor hebben, kunnen ze zich nu al opgeven. Dat kan door een mail te sturen naar jeroen@famleeflang.nl of een appje te sturen naar 06-55322467.

 

Naar overzicht

Geplaatst door:

Hennie

Datum:

19 januari 2023

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: