Sabbatsmaaltijd met Asaf Pelled

Sabbatsmaaltijd met Asaf Pelled

Op vrijdag 30 november wordt een Sabbatsmaaltijd gehouden. De maaltijd begint om 19.00 uur en dan zal Asaf laten zien hoe in een Joodse familie het begin van de sabbat wordt gevierd. Hij laat de onderdelen zien en proeven en vertelt over de betekenis. Omdat Asaf een Messias belijdende Jood is zal hij ook lijnen trekken naar de heilsgeschiedenis. Ook zingen we een aantal liederen.
Na de ceremonie hebben we een maaltijd in de stijl van een Joodse maaltijd. Hierbij ligt de nadruk op gezelligheid en elkaar ontmoeten.
Rond 21.30 uur wordt de avond afgesloten.

Aanmelden voor 15 november.
Aanmelden door te mailen naar israelreis@gavescholen.nl. De kosten zijn € 10,-- p.p. Het maximum  aantal deelnemers is 50. Dit kan betekenen dat iemand te horen krijgt dat het al vol zit. 

Asaf is geboren en getogen in een kibboets in Israël waar seculier Jodendom de norm was. Asaf ging in zijn tienerjaren op zoek naar antwoorden op de grote levensvragen. Tijdens deze zoektocht raakte hij overtuigd van Gods bestaan, kort daarna begon hij het Nieuwe Testament te lezen, die zijn ouders hadden gekregen. Uiteindelijk heeft Asaf redding gevonden in Israëls Messias, en is het zijn levensmissie om het Goede Nieuws over Jesjoea (Jezus) terug te brengen naar zijn eigen volk.

 

Naar overzicht

Geplaatst door:

Jeroen

Datum:

28 oktober 2018

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: