Startweekend Westerkerk 2022-2023

Startweekend Westerkerk 2022-2023

West in de startblokken

In het weekend van 24 en 25 september vindt het startweekend van de Westerkerk plaats. Na dit weekend starten weer veel activiteiten, zoals de clubs, catechese en de vele kringen die de Westerkerk kent. Er vinden voor alle leeftijden verschillende activiteiten plaats op zaterdag en zondag. We hopen op een weekend waarin jong en oud elkaar ontmoet en (beter) leert kennen. 

Zaterdagochtend – Burenontbijt

8.30 uur - 10.00 uur: Burenontbijt. Op deze nationale burendag nodigen we de buren uit om in de kerk te komen ontbijten. Maar u en jij bent ook hartelijk welkom.
Het ontbijt is gratis. Aanmelden via tgzwesterkerk@gmail.com.

Zaterdag - Ontmoet & Groet

10.00 - 17.00 uur: Van harte welkom in de tent waar je onder het genot van een gratis kopje koffie of thee elkaar kunt ontmoeten.

Zaterdag – Boekenmarkt

10.00 uur – einde dag: boekenmarkt. Van thrillers tot literaire hoogstandjes, alles kunt u hier vinden.

Zaterdag – Fotowedstrijd en Fotokaarten verkoop

10.30-17.00 uur: Vandaag kunt u de foto’s bekijken die hebben meegedaan met de fotowedstrijd. Ook is er de mogelijkheid om prachtige fotokaarten te kopen voor het goede doel.

Zaterdag - Springkussen

11.00 - 17.00 uur: staat er een springkussen op de parkeerplaats.

Zaterdag – Duckrace

11.00 – 12.00 uur: Organiseert het Thuisfrontteam van Irene Roor een spectaculaire eendjesrace! Vanaf de Warendorpbrug gaan er 500 badeendjes te water.

Alle eendjes gaan zwemmen voor Irene om daarmee geld op te halen voor haar najaarsreis naar Zuid-Korea. Ook in Azië ondersteunt Irene de OM-teams en wordt het nieuwe personeelssysteem voor de zendingswerkers in gang gezet. Een tweede doel is het voorzien in de stijgende kosten van Irenes levensonderhoud. Iedereen krijgt de mogelijkheid om één of meerdere eendjes te sponsoren. Er zijn mooie prijzen voor de winnaars.
 

De inschrijving voor de badeendjesrace is geopend!
De eendjes staan te trappelen voor de race op de gemeentedag. Door het sponsoren van eendje(s) ondersteunen we het zendingswerk van Irene Roor. Je doet met jouw eendje(s) mee aan de race en maakt kans op mooie prijzen.
Kies zelf het aantal eendjes dat je wilt sponsoren! Voor €5,- sponsor je 1 eendje en voor €20,- doe je mee met 5 eendjes. Hoe doe je mee? Geef de volgende gegevens door:
 1. je naam
 2. je 06-nummer
 3. het aantal eendjes.
Stuur dit door naar Henriëtte v.d. Wetering via 06-48863379 of tfcireneroor@gmail.com.
Je ontvangt dan van ons een Tikkie en jouw nummer(s) van jouw eendje(s). Alle eendjes dragen namelijk een hoogstpersoonlijk nummer, zodat bij de finish duidelijk is wie er gewonnen heeft.
 

 Voor de drie snelste eendjes zijn er prachtige prijzen ter beschikking gesteld, namelijk:

Eendjes in Trainingskamp

 

 • hoofdprijs: waardebon t.w.v. €250,- bij Profile Dirk Methorst de Ellekoot
 • 2e prijs waardebon t.w.v. €50,- bij La Promenade snackbar
 • 3e prijs: waardebon t.w.v. €40,- bij Intertoys Davidsplein
 • troostpijs: een verrassing voor het Verdwaalde Eendje. 
 
Mensen voor wie deze inschrijving wel erg digitaal is, kunnen natuurlijk ook op een andere manier leden van
het thuisfrontteam (Maarten Versteeg, Jacobien van Holland, Anita van Ravenhorst) benaderen.
We hopen dat de 500 eendjes allemaal ingezet gaan worden bij de badeendjesrace

PS. Graag geven we nog antwoord op enige bezorgde vragen: uiteraard hebben we voor deze race toestemming gevraagd en die is ook gegeven. We gaan de badeendjes huren, dus zij worden vaker gebruikt. Er blijft geen plastic in het water achter, want we sluiten de finishlijn af en we halen met visnetten alle eendjes uit het water.

Zaterdag – Actie TFC Gerrit en Jorine van Dijk

11.00 – 18.00 uur: actie door TFC Gerrit en Jorine van Dijk. De TFC zal mokken gaan verkopen. Ook zal er een verkooppunt voor soep, wraps en tosti’s zijn.

Zaterdagmiddag – Workshops

14.00 – 16.00 uur: workshops. In de middag zullen er voor zowel volwassenen als kinderen workshops worden gegeven. 

 

 • 15.00 volwassenenworkshop
  Genealogie door Leon Bontridder:
  Genealogie, een geweldige hobby! Kom naar de workshop stamboomonderzoek en doe tips en trucks op om een eigen stamboek op te zetten. Ontdek de geschiedenis van je voorouders en verbaas je over de ontdekkingen die je kunt doen! Eenmaal gestart, maakt het vaak een hoop enthousiaste reacties los in je familie. Wellicht was een verre voorouder wel een kasteelheer of een boef, dat kan natuurlijk ook!
  Locatie: Ontmoetingsruimte
 

Zaterdagmiddag – Crazy 44

14.00 – 16.00 uur: kinderactiviteit voor kinderen jonger dan 12 jaar. We beginnen in de kerkzaal. Vandaaruit zullen we 44 ‘gekke’ opdrachten uitvoeren in de wijk. Kom je ook?

Zaterdagmiddag – Maaltijd

17.00 – 18.30 uur: maaltijd. ’s Middags hopen we met elkaar een maaltijd te nuttigen. Neem zelf een salade, ovenschotel, of iets anders lekkers mee. Het is niet mogelijk om uw eten op te warmen.
Vergeet ook uw eigen bord en bestek niet mee te nemen.

Zaterdagavond – Sing-in

18.30 – 19.15 uur: sing-in. Om de dag af te sluiten zal er aansluitend aan de maaltijd een sing-in zijn. Hier worden zowel liederen voor volwassenen als voor kinderen gezongen.

Zondagochtend – Groet & Ontmoet

11.00 uur - 12.00 uur: Na de dienst is er eindelijk weer gelegenheid om samen te komen onder het genot van een kopje koffie of thee en voor de kinderen fris. Ook zal hier een 'gemeentemarkt' zijn. Wij zullen dit buiten doen.

We hopen elkaar te ontmoeten op één of meerdere activiteiten.

Naar overzicht

Geplaatst door:

Hennie

Datum:

31 augustus 2022

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: