Muziekgroepen

Tijdens de erediensten zijn er verschillende zang - en muziekgroepen die met zang of spel ondersteunen tijdens de liederen die we als gemeente zingen. Hieronder presenteren ze zich.

Worship West

Zang: Joline Zuidema
Zang/Viool: Maurieke van der Poel
Zang/Gitaar: Jos Diepeveen 
Piano: Emma Roest
Cayon/Percussie: Hendri Zuidema

Kernwaarden:
- Als mensen zijn we gemaakt om onze Schepper te aanbidden.
- Wij aanbidden God!
- Samen met de hele gemeente vormen we het aanbiddingsteam! 
- Wij zijn dus onderdeel van de gemeente!
- We hebben een dienende rol om de gemeente mee te nemen in deze aanbidding!
- Als aanbiddingsteam vinden we een goede en liefdevolle onderlinge relatie belangrijk: Onze          relatie met God (verticaal) en onze relatie met elkaar (horizontaal).
- Als deze goed is dan volgt (harmonieus) musiceren hier vanzelf uit.
 
 

Instrumentale groep

Ongeveer zes keer per jaar werkt de groep instrumentalisten mee aan de eredienst. Momenteel bestaat de groep uit een dwarsfluit, twee klarinetten, trompet, euphonium en bastrombone en is dus eigenlijk een blazersgroep. De belangrijkste taak van de groep is het (mee)begeleiden van de samenzang. Zodra de liturgie voor een dienst beschikbaar is - dat is meestal op dinsdag, voorafgaande aan de zondag waarop de groep meewerkt - worden door Ad Verhage de liederen gearrangeerd voor de instrumenten die dan beschikbaar zijn en worden tegenstemmen gemaakt. Soms worden alleen de liederen begeleid, soms wordt ook een voorspel gespeeld. De muziek wordt verstuurd naar de deelnemers en op de zaterdag wordt er een uurtje gerepeteerd. Op zondag wordt vooraf nog ingespeeld en wordt voor de zachtere blazers versterking ingeregeld. 

Zanggroep Peper

Wij zijn Agnes, Karin, Andrea, Gerda, Marilene en Wendy. Samen vormen wij de zanggroep Peper. Na een aantal wisselingen komen we nu al een tijdje samen in de huidige samenstelling. We zijn als gelegenheidsgroepje ontstaan en we hebben echt een klik met elkaar. Zo zijn we allemaal weer anders en zitten we soms in een andere levensfase maar we vullen elkaar aan door de jaren heen en er is ook echt een vriendschap ontstaan en delen meer dan muziek en zang. Die band is voor ons heel belangrijk. Zo kijken we naar elkaar om als groepje binnen de gemeente, waardevol! We oefenen eens in de maand en leveren een aantal keren per jaar een bijdrage aan een dienst. Dat vinden we altijd weer spannend. We zijn zeker geen profs, maar we houden enorm van zingen! Een prachtige manier om God te eren en dichter bij Hem te komen en op deze manier onderdeel te zijn van de gemeente.

Zanggroep Westerkerk

Dit is een een kleinschalige zanggroep o.l.v. Henk Jansen. De vaste pianist is Jeroen van Nieuw-Amerongen.
De zangers(sters)  zijn Wilma van de Bilt, Jan-Willem Verschuren, Wendy Verschuren, Laurens Zweistra, Henk en Rhodé Jansen.
De groep richt zich vooral op meerstemmige (samen)zang en luisterliederen voor tijdens het intro en de collecte.

 

 

Kerkdienst (terug)luisteren?

Live luisteren of kijken Archief

WESTERKERK

Goudvink 2
3906 AL Veenendaal
Tel. 0318 511594
Route berekenen

Westerkerk Veenendaal
 

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: