Tip uit de weekbrief

Op deze pagina komt wekelijks een tip uit de weekbrief te staan voor gemeenteleden. Relaties hebben met liefde te maken en het hart staat symbool van de liefde. Volmaakt zijn relaties nooit, daarom is het hart niet 'af'. Ze vragen onderhoud en moeten steeds opnieuw kleur en invulling krijgen. Werken aan relaties gaat niet vanzelf, het blijft werk in uitvoering. Dat is de uitdaging voor ons allemaal! Hebt u suggesties die u wilt delen of vragen / opmerkingen
laat het vooral weten aan
de werkgroep Relaties.

Tip van de week 8.

Hoe vorm je als jong gelovige je mening
Via de link treffen jullie korte filmpjes aan over allerlei thema’s. Ook onderwerpen die passen binnen het thema van relaties zoals bv. 'Mag ik samenwonen van God?’ waarin wordt nagedacht over trouwen of samenwonen en over trouw in relaties. Iedereen denkt na over de liefde, vriendschap en trouw. Als het in de kerk gebruikelijk is om te trouwen voordat je gaat samenwonen, voel jij als jongere misschien wel de druk om je hieraan te houden. En andersom geldt hetzelfde: als niemand in je omgeving trouwt, waarom zou jij het dan doen? Deze aflevering staat in het teken van de vragen: wat wil ik en wat is goed?
https://jongprotestant.protestantsekerk.nl/programma/denkstof/

Tip van de week 7.

Wilco kwam uit de kast in een reformatorische kerk
Uit de kast komen als homoseksueel is een heet hangijzer binnen de kerk. Dit geldt zeker voor een lid van de Reformatorische Gemeente. Homoseksualiteit wordt niet zonder meer geaccepteerd. Wilco Dekker schreef een mooi artikel over zijn coming out en de gesloten deuren die hij ervaart in zijn gemeente waarbij zijn relatie met God gebleven is.  
https://visie.eo.nl/artikel/2021/01/wilco-kwam-uit-de-kast-in-een-reformatorische-kerk

Tip van de week 6.

Tim en Kathy Keller schreven samen het boek 'Het huwelijk – Gods wijsheid over gevende liefde’. Het boek sluit aan bij ervaringen uit hun eigen huwelijk en uit het pastoraat binnen zijn gemeente. Zij schrijven hoe volgens de Bijbel het huwelijk er uit zou moeten zien. Als aanvulling op dit eerste boek schreven zij een ‘Huwelijksdagboek’. Het biedt echtparen een dagelijkse overdenking om Gods wijsheid te vinden in hun huwelijksleven. Elke dag bevat een Bijbeltekst of een citaat uit 'Het huwelijk', een commentaar van de Kellers, en suggesties voor gesprek en gebed. Beide boeken zijn een betrouwbare gids als het gaat om vriendschap, toewijding en discipelschap in de context van het huwelijk. Het helpt je om Gods wijsheid te verbinden met je huwelijk. De vakantie zit er aan te komen met, hopelijk meer tijd voor (gezamenlijke) bezinning. Het is een goed idee zo’n boek mee te nemen in de koffer! Het boek is onder meer hier te bestellen.

Tip van de week 5.

PODCASTSERIE:  Zorg voor elkaar
Hoe houd je je relatie goed? Wat doe je als het fout gaat? Waarom is het zo belangrijk om goed voor je relatie te zorgen? Die vragen worden belicht in de podcastserie ‘Zorgen voor elkaar’.
Via de link kunt u de vijf afzonderlijke podcasts beluisteren.

Tip van de week 4.

ALS JIJ EN IK WIJ WORDEN; Hans Groeneboer
De kern van een relatie niet ligt in het ritueel of in de plechtigheid, maar in het goddelijke principe dat twee mensen van geest, van ziel en van lichaam kunnen zijn. Speerpunt is de vraag hoe autonomie en verbondenheid hand in hand kunnen gaan. De auteur beschrijft in dit boek uitgebreid wat dit zijn inhoudt of vooral ook niet.

Tip van de week 3.

Zes tips om als getrouwde christen singles te omarmen. Singles in de kerk worden regelmatig gezien alsof zij in de voorfase van het huwelijk zitten. Bovendien bestaat het idee dat mensen die getrouwd zijn nog steeds hoger aangeslagen worden dan mensen die dat niet zijn. De link hier onder geeft toegang tot een aantal mooie tips en nog een aantal interessante artikelen.

Tip van de week 2.

Soms zeggen beelden meer dan woorden…
De film De Beentjes van Sint-Hildegard van regisseur Johan Nijenhuis vertelt over een Twents echtpaar dat na 35 jaar huwelijk de balans opmaakt. Ogenschijnlijk zijn veearts Jan (Herman Finkers) en universitair docent Gedda (Johanna ter Steege) al 35 jaar gelukkig getrouwd, maar stiekem wordt hij gek van haar regel- en bemoeizucht. Gedda houdt zóveel van Jan dat hij het er benauwd van krijgt. Ze ziet het huwelijk als een vorm van begeleid wonen. Als hij een glas van tafel wil pakken is zij hem al voor en reikt hem het glas aan. Bang om Gedda te confronteren met haar gedrag neemt Jan op een dag een drastisch besluit.
Het is een mooie film die iets laat zien over de gevolgen van (te) vaste patronen in een relatie en van te weinig communicatie. En dat dezelfde met typische Finkers-humor. Een aanrader om eens in deze spiegel te kijken!

Tip van de week 1.

De boeken ‘De kracht van rust’ (Mirjam van der Vegt) en ‘Tijd maken’ (Kees Roest) zijn prettige boeken om te lezen. Ze zijn zinvol om rust en orde te creëren voor je relatie.

Kerkdienst (terug)luisteren?

Live luisteren of kijken Archief

WESTERKERK

Goudvink 2
3906 AL Veenendaal
Tel. 0318 511594
Route berekenen

Westerkerk Veenendaal
 

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: