Startweekend Westerkerk 2023-2024

Startweekend Westerkerk 2023-2024

West in de startblokken

In het weekend van 23 en 24 september vindt het startweekend van de Westerkerk plaats. Na dit weekend starten weer veel activiteiten, zoals de clubs, catechese en de vele kringen die de Westerkerk kent. Er vinden voor alle leeftijden verschillende activiteiten plaats op zaterdag en zondag. We hopen op een weekend waarin jong en oud elkaar ontmoet en (beter) leert kennen. 

Zaterdag - Ontmoeting

10.00 - 19.00 uur: De hele dag is er ruimte voor koffie, thee en ontmoeting.
Ook is er een gebedsteam aanwezig.

Zaterdag – Boekenmarkt

 

10.00 uur – 16:00 uur : boekenmarkt. Er zijn enkele duizenden boeken verzameld, uit allerlei genres: kinderboeken,
Nederlandse literatuur, romans, thrillers, informatieve boeken, theologische boeken, boeken over meer pastorale thema's, Bijbels en dagboeken.
Ze worden verkocht voor €0.50 per stuk (meer geven mag). De opbrengst is bestemd voor nieuwe Bijbels in de Westerkerkplek Ruisseveen. Het streefbedrag is €750,00.

Zaterdag - Springkussen en schminken

11.00 - 17.00 uur: staat er een springkussen op de parkeerplaats.

Zaterdag – Kunst

10.00 – 17.00 uur: In de consistorie kunt u kunst bewonderen.

Zaterdag – TFC Gerrit en Jorine van Dijk en Irene Roor

   
 

11.00 – 14.00 uur: De catering tussen de middag wordt verzorgd door de TFC van Irene Roor en de TFC van Gerrit en Jorine van Dijk, die daarmee geld inzamelen. Ook is er weer de bekende stand met fotokaarten, waarvan de opbrengst wordt verdeeld onder de verschillende doelen.

 

Zaterdag – Actie Sem Oudshoorn

 
In oktober hoopt Sem Oudshoorn met een groep van 12 jongeren van het Ichthus College op reis te gaan naar Albanië. Hiervoor is Sem op zoek naar sponsors. Op zaterdag zal er een tafel zijn waar armbandjes, oorbellen en kettinkjes worden verkocht voor dit goede doel. De volledige opbrengst gaat naar de stichting Kom over en help. 
 

Zaterdagmiddag – Workshops

11.00 – 17.00 uur: workshops. In de middag zullen er voor zowel volwassenen als kinderen workshops worden gegeven. 

Zaterdagmiddag/avond – Volleybaltoernooi

 

16:30 – 19.00 uur: De leiding van Young West zal een volleybaltoernooi organiseren. Teams kunnen zich aanmelden om mee te doen met de leuke toernooi!

 

Zatermiddag – Maaltijd

17.00 – 18.30 uur: maaltijd. ’s Middags hopen we met elkaar een maaltijd te nuttigen. Neem zelf een salade, ovenschotel, of iets anders lekkers mee. Het is niet mogelijk om uw eten op te warmen. Vergeet ook uw eigen bord en bestek niet mee te nemen.

Zaterdagavond – Sing-in

18.45 – 19.30 uur: sing-in. Om de dag af te sluiten zal er aansluitend aan de maaltijd een sing-in zijn. Hier worden zowel liederen voor volwassenen als voor kinderen gezongen.

Zondagochtend  Startdienst nieuw seizoen

9.30-10.45 uur: Op zondagmorgen willen we als gemeente samenkomen in de kerk, in een Dienst met Iedereen. We lezen uit Handelingen 9 en staan stil bij Paulus’ vraag: ‘Wie bent U, Heer?’ Tijdens de zondagse diensten, maar ook in de activiteiten van de jeugd, tijdens de Bijbelkringen en in andere ontmoetingen hopen we dat we antwoorden krijgen op die vraag.

Zondagochtend – Groet & Ontmoet

 
11.00 - 12.00 uur: Na de dienst is er gelegenheid om samen te komen onder het genot van een kopje koffie of thee en voor de kinderen fris. Bij de koffie krijgen we taart die door gemeenteleden is gebakken.
Verschillende commissies en taakgroepen presenteren zich op de informatiemarkt. Zo zien we wat er allemaal in de Westerkerk gebeurt. Hier en daar zullen ook vacatures onder de aandacht worden gebracht, want die zijn er ook. Want hoe meer mensen mee doen, hoe mooier het is. En het is helemaal mooi als er taken zijn die passen bij iemands talenten en mogelijkheden! Zo kunnen we samen gemeente zijn.
Voor de kinderen is er een springkussen.

Naar overzicht

Geplaatst door:

Hennie

Datum:

31 augustus 2023

Deze website is ontwikkeld in samenwerking met: